Facebook Facebook Instagram Youtube

Aktualności


God Food. Boska kuchnia Malki Kafki - spotkanie autorskie i warsztaty kulinarne
13 marca 2018

Biblioteka Publiczna im. Stanisława Staszica w Dzielnicy Bielany zaprasza na spotkanie autorskie i warsztaty kulinarne GOD FOOD. BOSKA KUCHNIA MALKI KAFKI, które odbędzie się 16 marca (piątek) o godzinie 18:00 w naszej siedzibie przy ul. Romaszewskiego 19.

Pierwsza książka kulinarna, która odmieni nie tylko twoją kuchnię, lecz także twoje życie.

☑ Jak smakuje idealny babaganusz?
☑ Czy potrafisz oprzeć się zapachowi egzotycznej szakszuki?
☑ Czy można połączyć smak dojrzałego awokado z wykwintnym aromatem gorzkiej czekolady?

"God Food" to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, orzeźwiające napoje.

Malka Kafka pomoże ci odnaleźć boski pierwiastek w niezwykłych potrawach.

Przekona, że bezwarunkową miłość można okazać, zapraszając bliskich do wspólnego stołu. Zainspiruje do wykorzystania sprawdzonych receptur zrodzonych na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii. Pokaże praktyczne sposoby na przygotowanie doskonałych roślinnych posiłków. Rozpocznij proces kulinarnej i duchowej przemiany, przyłącz się do egzotycznej podróży – do wyprawy w głąb siebie.

MALKA KAFKA

- Ukończyła Psychologię na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu, gdzie z wyróżnieniem obroniła pracę magisterską na temat psychologii kreatywności;

- Pierwszą firmę założyła w wieku 19 lat. Przez wiele lat pracowała w projektach doradczych i szkoleniowych jako trenerka i jako menedżerka. Ważnym etapem ze względu na doświadczenie z zakresu kreowania marki była praca w firmie reklamowej. Zajmowała się też marketingiem, tworząc dla zleceniodawców działy marketingu i rozwoju. Zarządzała spółką dla klienta zagranicznego oraz dwiema własnymi spółkami. Od 2015 roku zaangażowana w kreowanie startupu związanego z produkcją żywności zaawansowanej technologicznie.

- Podczas pracy w organizacji z sektora NGO stworzyła i zorganizowała ogólnopolską kampanię promocyjną na rzecz równości. Kampania była prowadzona przy współpracy z Ministerstwem Pracy i Polityki Społecznej została nagrodzona wyróżnieniem podczas konferencji z okazji Europejskiego Roku Równych Szans dla Wszystkich (2007). Od tego czasu zaangażowana jest w działalność równościową. Dba o podejmowanie działań na rzecz równego dostępu ludzi do zasobów, jakimi są praca, zdrowie, żywność.

- Fascynuje ją społeczny kontekst jedzenia – wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat – co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki.

- Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia + (Canal+). Jest współautorką książki kulinarnej. Felietonistka, wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne.
 

Data: 16 marca (piątek).Godz.: 18:00.
Miejsce: Biblioteka Publiczna im. S. Staszica, ul. Romaszewskiego 19
WSTĘP WOLNY!

Pliki do pobrania:
Pozostałe aktualności